Over Ellie

Geboren in Amersfoort en daar blijven wonen. Ik heb altijd in administratieve functies gewerkt in de gezondheidszorg. Dat doe ik nog steeds. Maar heb mijn werkdagen teruggebracht tot twee dagen per week. Wat me de ruimte geeft, om naast mijn werk ook actief met (afscheids)fotografie bezig te zijn.

Hoewel ik kan genieten van mooie natuurfoto’s ben ik tot de conclusie gekomen dat dit niet mijn ‘ding’ is. Het liefst fotografeer ik mensen, in hun eigen omgeving. Zo heb ik o.a. bewoners van het Woonzorgcentrum de Koperhorst meegenomen en gefotografeerd ergens in Amersfoort waar zij mooie herinneringen aan hadden, bewoners van het hofje Armen de Poth in ‘hun hofje’ en een reportage van een landelijke paralympische zwemdag gemaakt. Deze verschillende series heb ik vanaf 2009 geëxposeerd in Amersfoort.

Waarom een afscheidsreportage laten maken

In die verdrietige periode moet er veel worden geregeld en de dag zelf gaat in een roes voorbij. Daarom zijn er momenten tijdens de uitvaart die nabestaanden achteraf in de foto’s pas terugzien

Nu ik actief ben in de afscheidsfotografie, ervaar ik wat ik als fotograaf kan betekenen voor nabestaanden, op het moment dat ik een fotoalbum overhandig. Een tastbare herinnering, foto’s die helpen bij het verwerken van een verlies. 

Vooral kleinere uitvaarten passen goed bij me. In die intieme sfeer fotograferen, vanuit mijn hart en inlevingsvermogen in het verdriet, de liefde voor de overledene vastleggen.

Voor ieder budget maak ik een offerte op maat.