Foto’s zijn de herinnering van het leven, las ik ooit ergens. En hoe langer ik met fotografie bezig ben, hoe beter ik de strekking van deze woorden begrijp.

Na jaren -gewoon- fotograferen werd me gevraagd, een reportage te maken tijdens de uitvaart van de moeder van een vriendin. Ik werd daar zo door geraakt, dat ik in 2016 besloot de jaaropleiding voor bekwaam afscheidsfotograaf te gaan doen. Die ik succesvol met een diplomering heb afgesloten.

In de jaren daarna maakte ik kennis met de Moment Design (beloved) fototechniek. En volgde ook daarvoor een aantal opleidingen. Een andere manier van fotograferen, die ik gebruik bij het maken van levensportretten en herinneringsfoto’s. Van koppels  -in love- van mensen die ziek zijn (geweest) of een zware tijd achter de rug hebben. 

Maar misschien is het ook wel eens leuk (en een beetje spannend) om  -zonder speciale reden- samen op de foto te gaan. Even aandacht en quality time voor en met elkaar. Waarbij de nadruk ligt op het maken van mooie herinneringen.

Moment Design geeft mij als fotograaf de mogelijkheid, om mooie spontane beelden te creëren. De glimlach, spontane schaterlach of dromerige en liefdevolle momenten vastleggen.

En tot slot een tip. Verras eens iemand. Geef een foto-shoot cadeau!